Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Deg:
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl socker
50 g smör eller margarin, skivat
1 ½ msk kallt vatten
Fyllning:
2 ägg
2 dl florsocker
saft av 2 apelsiner
1 citron
50 g smält smör eller margarin
Arbeta samman mjöl, socker och matfett. Blanda i vattnet, arbeta ihop degen och låt den vila i kylskåp minst 1 timme. Kavla därefter ut den tunt och lägg den i en rund pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Degen ska gå upp på pajformens kant. Låt pajskalet stå 15 minuter innan det gräddas i 200° ca 15 minuter.
Vispa äggen till fyllningen lätt och blanda med siktat florsocker, apelsinsaft och smält matfett. Häll fyllningen i pajskalet och grädda ytterligare 12 – 15 minuter.
Servera tårtan med färska eller frysta bär och vispad grädde.