Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
100 g smör eller margarin
3 ägg
2 dl socker
½ dl sirap
1 dl vispgrädde
100 g riven choklad
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en 2-litersform.
Smält matfettet. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt sirap, grädde och riven choklad. Blanda mjöl och bakpulver och blanda det med ägg-sockersmeten. Tillsätt sist det smälta matfettet. Häll smeten i formen och grädda 45 minuter eller tills kakan släpper kanterna. Låt gärna kakan ”stå till sig” 3 – 4 dagar.