Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Servera den varm med skivad pastrami eller skinka även god på ett Buffe´bord. Tycker den är användbar till det mesta
700 gr Kokt potatis
400 gr Färskost t ex Philadelphiaost
3 st Ägg
2½ dl Creme Fraiche
300 gr Riven Västerbottenost
6 st Salladslökar
Salt
Peppar
GARNERING
200 gr Färskost med gräslök
9 st Stora Kapris
Mejram
Paprikabitar
Smörj en rund form med löstagbar kant. Skala och skär potatisen i skivor. Mixa samman färskost, ägg och creme fraiche. Rör ner den rivna osten. Skär salladslöken i tunna skivor. Varva potatis, oströra och lök i formen. Salta och peppra mellan varven.
Ugnsbaka i 175 grader 40 – 50 min. Tills den fått fin färg och stelnat.
Garnering
Spritsa på färskost och garnera med kapris, mejram och paprikabitar
Hittat receptet i en gammal Året runt för länge sedan. Lovar att den är både festlig och god