|
|
Chokladkaka nr 3
CHOKLADKAKA NR 3
Lätt att komma ihåg – ta mängden tre av nästan alla ingredienser, så får du den här verkligt maffiga chokladkakan som serveras kall i riktigt tunna skivor. Ett stort plus är att den tål att sparas. Ett par veckor i plast i kylen klarar den utan vidare.
1 kaka = ca 16 bitar
300 g smör eller margarin
drygt 3 dl socker
3 ägg
knappt 6 dl vetemjöl
3 msk kakao
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa väl en 1,2 liters kransform.
Vispa matfett och socker vitt och pösigt. Skilj gulor och vitor. Lägg vitorna i en torr, ren bunke. Vispa ned gulorna i margarin-sockersmeten. Rör ned mjöl och kakao tills det är blandat. Vispa vitorna till skum med torr och ren visp. Vänd ned dem i smeten utan att röra alltför mycket. Skeda upp smeten i kakformen, sätt in i ugnen på första falsen nedifrån och grädda kakan ca 50 minuter.
Ta ut kakan, låt den samla sig några minuter, lossa den sedan kring kanten och stjälp upp.
Bella
|
|