Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Tårtbottnen kan bakas en eller ett par dagar innan tårtan ska serveras, men grädden och bären läggs inte på förrän samma dag.
1 tårta = 10 – 12 bitar
100 g oskållad mandel
100 g hasselnötskärnor
4 ägg
3 dl socker
100 g mörk choklad
Till formen:
smör eller margarin
ströbröd
Garnering:
3 dl vispgrädde
röda vinbär
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en 1 ½-litersform eller gärna en stekpanna med raka kanter, som tål ugnsvärme.
Mal mandel och nötter på mandelkvarn. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Hacka chokladen grovt. Rör ned mandel, nötter och choklad i äggsmeten och häll smeten i formen. Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 40 – 45 minuter. Provstickan ska kännas kladdig när kakan tas ut.
Låt kakan stå ca 10 minuter innan den stjälps upp. Garnera den kalla kakan med vispad grädde och färska bär.