Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Citron-äppelpaj

CITRONÄPPELPAJ

En frisk och fräsch paj att servera nygräddad och fortfarande litet ljum med en klick grädde.

1 paj = ca 10 bitar

Pajdeg:
2 dl vetemjöl
2 msk socker
75 g smör eller margarin
2 msk vatten

Fyllning:
3 ägg
1 dl vispgrädde
1 dl socker
rivet skal och saft av 1 citron
2 – 3 äpplen


Hacka ihop mjöl, socker och smör. Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila ca 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 225°. Kavla ut degen och klä en pajform, ca 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.

Vispa ihop ägg, grädde, socker, citronskal och saft. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i pajskalet och häll över smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt pajen svalna.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N