Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
En frisk och fräsch paj att servera nygräddad och fortfarande litet ljum med en klick grädde.
1 paj = ca 10 bitar
Pajdeg:
2 dl vetemjöl
2 msk socker
75 g smör eller margarin
2 msk vatten
Fyllning:
3 ägg
1 dl vispgrädde
1 dl socker
rivet skal och saft av 1 citron
2 – 3 äpplen
Hacka ihop mjöl, socker och smör. Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila ca 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 225°. Kavla ut degen och klä en pajform, ca 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.
Vispa ihop ägg, grädde, socker, citronskal och saft. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i pajskalet och häll över smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt pajen svalna.