Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Citruskaka 1

CITRUSKAKA 1

Det här är en mycket saftig kaka med smak av både citron och apelsin. Allra bäst smakar den om den serveras kall, som så många riktigt saftiga kakor.

1 kaka

250 g smör eller margarin
2 ½ dl socker
3 ägg
5 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

Indränkning:
saft av 2 apelsiner och 1 citron
(sammanlagt 2 – 2 ½ dl vätska)

Garnering:
raspat skal av 1 tvättad apelsin
och 1 tvättad citron
1 msk florsocker


Sätt på ugnen, knappt 200°.

Rör matfett och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det. Rör smeten jämn, men överarbeta inte, för då blir kakan seg. Klicka smeten i smord och mjölad form, ca 22 cm i diameter och med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen 30 – 35 minuter.

Koka upp citrussaften med sockret. Häll sakta den heta vätskan över den varma kakan, som ska ligga kvar i sin form. Låt den svalna. Lägg den kalla kakan på ett fat och strö över raspat citrusskal. Sikta till sist litet florsocker över kakan.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N