Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Citruskaka 2

CITRUSKAKA 2

En riktigt fin glaserad söndagskaka som garnerats med citron- och limeskivor. Den friska citronsmaken är verkligen fräsch.

1 kaka, ca 18 skivor

4 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
175 g smör eller margarin
3 ½ dl socker
3 ägg
rivet skal av 1 citron
2 msk pressad citron
1 ½ dl mjölk
1 dl flagad mandel

Glasyr:
1 dl pressad citronsaft
½ dl vatten
4 msk socker
1 msk maizena
rivet skal av 1 citron
1 msk smör eller margarin

Garnering:
citron- och limeskivor


Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Rör matfett och socker poröst i en annan bunke. Blanda ned en äggula i taget i fettet samt citronskal och saft. Rör ned mjölet växelvis med mjölken. Vispa äggvitorna styva och vänd försiktigt ned dem. Tillsätt mandeln.

Häll smeten i en smord, bröad, avlång bakform, 1 ½ liter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 – 200° 50 minuter. Låt kakan svalna i formen och sedan kallna på galler.

Glasyr: Blanda citronsaft, vatten, socker, maizena och citronskal i en kastrull. Värm på svag värme under omrörning tills det tjocknar. Vispa ned matfettet. Bred glasyren över kakan och låt den kallna.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N