Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Ingredienserna till den här kakan tar inte lång stund att röra ihop. Skär kakan i rutor och du har snabbt 20 goda mumsbitar.
Ca 20 kakor
1 ½ dl osaltade jordnötter
225 g mjukt smör eller margarin
2 ½ dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk vaniljsocker
200 g mörk choklad
Tips:
Det går bra att använda salta jordnötter
när man ska baka de här kakorna om man
först sköljer bort saltet.
Lägg nötterna i en mixer eller matberedare och finfördela eller hacka dem fint. Rör matfett och socker poröst och tillsätt äggen. Blanda ned nötter, mjöl och vaniljsocker. Bred ut smeten i en smord, ugnssäker form, ca 30 x 25 cm. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175° ca 30 minuter eller tills den är gräddad.
Hacka chokladen och fördela den på den varma kakan. Ställ in kakan ett par minuter i ugnen igen och låt chokladen smälta. Bred ut den så att den täcker hela kakan och låt den sedan stelna. Skär kakan i 20 rutor och servera den.