Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
En tunn, somrig kaka som man rör ihop av fem ingredienser när sötsuget dyker upp. Njut den till kaffet som den är eller med en klick grädde. Jag kallar den ibland för ”Blixtkaka” för att den går så fort att få ihop.
1 kaka
2 ägg
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
2 dl hallon
50 g smör eller margarin
Sätt ugnen på 175°.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ned mjölet. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, och strö över bären. Hyvla smöret med osthyvel och täck ytan med tunna smörskivor. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 25 minuter.