Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Farligt god äppelpaj

FARLIGT GOD ÄPPELPAJ

6 – 8 portioner

Pajdeg:
2 ½ dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
2 – 3 msk kallt vatten
en nypa salt

Äppelfyllning:
3 – 4 äpplen
100 g smör eller margarin
2 ½ dl socker
2 ägg


Hacka samman mjöl och matfett till pajdegen. Blanda i vatten och salt och låt degen vila svalt minst några timmar.

Till fyllningen rörs smör och socker. Blanda i ägg och till sist äpplena, som rivits grovt med skal och allt (utom kärnhusen). Rör massan kraftigt.

Klä en form med pajdegen, picka den med gaffel och häll i smeten. Grädda i ca 50 minuter, först i 225°. Sänk värmen till ca 175° efter 30 minuter av tiden.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N