Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Pajdeg:
2 ½ dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
2 – 3 msk kallt vatten
en nypa salt
Äppelfyllning:
3 – 4 äpplen
100 g smör eller margarin
2 ½ dl socker
2 ägg
Hacka samman mjöl och matfett till pajdegen. Blanda i vatten och salt och låt degen vila svalt minst några timmar.
Till fyllningen rörs smör och socker. Blanda i ägg och till sist äpplena, som rivits grovt med skal och allt (utom kärnhusen). Rör massan kraftigt.
Klä en form med pajdegen, picka den med gaffel och häll i smeten. Grädda i ca 50 minuter, först i 225°. Sänk värmen till ca 175° efter 30 minuter av tiden.