Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
30-40 st
2 msk Blå vallmofrö eller torkat kryddgrönt
1 dl Riven smakrik ost
2 msk Riven parmesanost
2 st Plattor djupfryst smördeg ( ej utkavlad )
Strö ut lite vallmofrön eller torkat kryddgrönt på ett bakplåtspapper på en yta som är lika stor som smördegsplattorna. Blanda samman ostsorterna och strö lite över vallmofröna.
Täck med smördegsplattorna och strö över resten av osten och vallmofröna. Låt smördegsplattorna tina.
Kavla ut varje smördegsplatta ca 9 gånger 25 cm. Sporra ut avlånga kex ca 9 cm långa och 1½ cm breda. Lägg kexen på bakplåtspapper och grädda i ugnen i ca 6 min. i 225 grader. Förvara kexen torrt.