Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
200 g smör eller margarin
6 dl havregryn
2 ägg
3 dl socker
2 msk vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ l frysta eller färska blåbär
Smält matfettet och häll det över havregrynen. Vispa ägg och socker poröst och blanda ned det i grynen. Sikta samman mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten. Lägg en tunn bottenskyla av smeten i en ugnsfast form. Lägg på blåbär och sockra litet, om ni inte använder frysta sockrade bär. Bred resten av smeten som ett täcke över bären och grädda i 200° 25 – 30 minuter.
Servera pajen avsvalnad med glass, vaniljsås eller iskall, lättvispad grädde.