Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Den här kakan smakar allra bäst om den äts precis nygräddad, gärna med en klick vispad grädde till.
1 kaka
1 ägg
1 ½ dl socker
125 g smält smör eller margarin
4 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
färska lingon
florsocker
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en låg form.
Rör ägg och socker pösigt, tillsätt avsvalnat matfett och sist mjöl blandat med vaniljsocker och bakpulver. Bred ut smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 minuter. Ta sedan ut den och strö över färska lingon så att de täcker ytan. Grädda kakan ytterligare ca 20 minuter eller tills den känns klar. Sikta florsocker över och servera kakan ljummen, ev med lättvispad grädde till.