Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Hallonbullar

HALLONBULLAR

Bullarna är allra godast nygräddade, men blir det några över så förvara dem i plastpåse. Värm sedan i ugnen. Receptet går utmärkt att dubbla.

Ca 10 bullar

3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl socker
½ tsk stött kardemumma
50 g smör eller margarin
½ ägg
1 dl mjölk

Fyllning:
¾ dl hallonsylt

Pensling och garnering:
½ ägg
2 msk mandelspån


Sätt ugnen på 250°.

Blanda vetemjöl, bakpulver, stött kardemumma och socker i en skål. Finfördela matfettet i blandningen med hjälp av gaffel eller fingertoppar. Vispa upp ägget, häll hälften i mjölblandningen och tillsätt mjölken. Rör om till en jämn smet.

Klicka upp degen på bakpappersklädd plåt. Med hjälp av mjölad tumme görs en fördjupning i varje bulle. Lägg i sylten, pensla med ägg och strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N