Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Bullarna är allra godast nygräddade, men blir det några över så förvara dem i plastpåse. Värm sedan i ugnen. Receptet går utmärkt att dubbla.
Ca 10 bullar
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl socker
½ tsk stött kardemumma
50 g smör eller margarin
½ ägg
1 dl mjölk
Fyllning:
¾ dl hallonsylt
Pensling och garnering:
½ ägg
2 msk mandelspån
Sätt ugnen på 250°.
Blanda vetemjöl, bakpulver, stött kardemumma och socker i en skål. Finfördela matfettet i blandningen med hjälp av gaffel eller fingertoppar. Vispa upp ägget, häll hälften i mjölblandningen och tillsätt mjölken. Rör om till en jämn smet.
Klicka upp degen på bakpappersklädd plåt. Med hjälp av mjölad tumme görs en fördjupning i varje bulle. Lägg i sylten, pensla med ägg och strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.