Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Kubbar är sommarbullar för många. De är lätta att baka och ska inte jäsa. Solmogna bär som hallon, vinbär eller blåbär i bröden gör dem särskilt goda och somriga. Och jag är svag för hallon – det har ni kanske märkt förut?
Ca 20 st
75 g smält smör eller margarin
2 dl socker
1 ägg
1 ½ dl matlagningsgrädde
5 ½ - 6 dl vetemjöl blandat med 1 ½ tsk hjorthornssalt
några dl nyplockade hallon
30 g hackad mandel
Sätt ugnen på 250°.
Rör matfett och socker poröst. Blanda ned de övriga ingredienserna utom hallon och mandel. Arbeta degen smidig. Rulla ut den till 2 längder, ca 5 cm tjocka, och skär dem i ca 20 bitar. Lägg dem på bakplåtspapper och gör små gropar med fingret i degen. Lägg i hallon, 4 – 6 i varje bulle. Strö över mandel och grädda kubbarna ljust bruna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna på galler och pudra ev över dem med florsocker eller gör litet glasyr att ringla över.