Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Ibland kanske man gärna vill ha något gott, men har inte så mycket tid över till bakning. Då passar det bra med den här lättbakade kakan, som man kvickt vispar ihop.
Ca 35 st
225 g smör eller margarin
3 ägg
3 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
2 ½ dl frysta hallon, ca 200 g, eller andra bär
florsocker till garnering
Sätt ugnen på 225°. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker tills smeten är vit och pösig. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll mjölken i det smälta matfettet och blanda ned mjölblandningen växelvis med smörblandningen i äggsmeten. Rör om till en jämn smet.
Bred ut smeten i långpannan och fördela hallonen i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna helt. Skär kakan i rutor och sikta florsocker över kakorna strax före serveringen.