|
|
Himmelsk mockatårta
HIMMELSK MOCKATÅRTA
En godsak att tillåta sig under helgen. Med den här tårtan behöver du inte ha dåligt samvete, eftersom den är gjord på i huvudsak magra ingredienser. Den är både urläcker och dekorativ och skäms inte alls för sig!
16 bitar
3 ½ dl rivna torra chokladkex eller kakor
2 msk smält smör eller margarin + matfett till formen
1 msk vatten
400 g keso
400 g lätt färskost, t ex Philadelphia
3 dl socker
1 dl kakao
½ dl vetemjöl
2 ägg
2 äggvitor
½ dl starkt bryggt kaffe
Sätt ugnen på 150° och smörj en form, 22 cm i diameter, med matfett. Blanda de rivna chokladkexen, smält matfett och vatten i en skål. Tryck ut degen i formens botten och baka i 15 minuter. Låt svalna på galler.
Använd matberedare med knivblad och mixa keso och färskost tills blandningen är luftig. Tillsätt socker, kakao och mjöl och blanda ned först äggen och sedan äggvitorna, en i taget. Blanda tills smeten är mjuk och jämn. Rör ned kaffet och häll blandningen över tårtbottnen. Baka i 1 timme, stäng sedan av ugnen och låt tårtan svalna med ugnsluckan lätt öppen. Skär med kniv runt tårtans kant och låt svalna helt.
Ta tårtan ur formen och garnera gärna med hallon och florsocker.
Bella
|
|