Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Vårlik och fin är den här goda kokospajen med saftig fyllning av ananaskräm. Inte svår att laga och inte så där förfärligt dyr heller. Men den är ganska mäktig.
1 paj = 10 – 12 bitar
Pajdeg:
150 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
3 msk kaffegrädde
1 dl kokosflingor
Fyllning:
2 dl kaffegrädde
1 dl ananasspad
1 ägg
1 msk potatismjöl
1 burk krossad ananas, ca 225 g
1 dl riven kokos eller kokosflingor
Gör pajdegen: Lägg mjölet på bakbordet. Hacka in matfettet i mjölet med ett par knivar. Tillsätt grädde och kokos. Arbeta snabbt samman till en deg och låt den vila kallt ca 1 timme.
Gör fyllningen: Blanda grädde, ananasspad, ägg och potatismjöl i en liten tjockbottnad kastrull. Sätt kastrullen på värmen. Hetta upp blandningen på svag värme. Vispa hela tiden tills krämen tjocknar. Ta kastrullen från värmen, rör ned kokos och väl avrunnen ananas och låt blandningen svalna.
Förgrädda pajskalet i 200° ugn ca 10 minuter. Ta ut det och låt det svalna. Häll i fyllningen och strö över (helst) grovriven kokos. Grädda i 175 – 200° ugn ca 20 minuter eller tills kokosen fått lätt färg i topparna och pajdegen är genomgräddad.
Servera pajen varm eller kall med vispad grädde eller glass.