Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Den här kakan får en god spännande smak av riven kokos. Du kan också baka den med mald sötmandel eller med nötter. Bröa formen med kokos i stället för med ströbröd, så får kakan en fin yta.
1 kaka i en 1 ½ l form
150 g smör eller margarin
1 ½ dl socker
3 ägg
rivet skal av ½ citron
2 dl kokosflingor
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Lägg matfettet i en skål och rör det mjukt. Tillsätt socker och rör blandningen ljus och porös. Tillsätt äggen, ett i sänder, samt citronskal. Rör ned kokosflingorna i blandningen. Blanda mjöl och bakpulver väl och rör försiktigt ned detta i smeten.
Smörj en form och bröa den med kokosflingor. Häll smeten i formen. Grädda kakan i 175° ugn ca 55 minuter eller tills den pöst upp, fått fin färg och verkar genomgräddad. Pröva med sticka.
Lossa kakan försiktigt från kanterna genom att skaka formen lätt. Låt den stå en stund och stjälp sedan försiktigt upp kakan. Rengör formen och lägg den över kakan och låt den svalna.