Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Varm krabbsmörgås

VARM KRABBSMÖRGÅS

Från Husmoderns Köksalmanack 1978. Inte testat då jag har skaldjursallergi ... :(

6 formbrödsskivor
1 1/2 - 2 dl gräddfil
2 - 3 msk majonnäs
1 1/2 msk chilisås
1 burk krabba, ca 170 g
1 gul lök
1 msk finhackad, konserverad
röd paprika (pimiento)
1 dl hackad dill
salt, peppar
riven ost till gratinering

Bred brödskivorna med smör eller margarin sedan kanterna ev skurits bort.

Blanda gräddfil, majonnäs och chilisås. Hacka löken fint och låt den puttra mjuk och blank, men utan att brynas, i matfettet. Rör ned lök, krabba, paprika och dill i gräddfilssåsen. Bred blandningen i ett tjockt lager på brödskivorna, som sedan kan stå kallt flera timmar och vänta på gratineringen.

Strö över ost och sätt in smörgåsarna i 225 - 250° ca 20 minuter. Servera dem genast.

Den här satsen kan räcka till 8 brödskivor, om man lägger på ett tunnare lager krabbröra. Hungriga gäster äter då gärna både två och tre skivor.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N