|
|
Varm krabbsmörgås
VARM KRABBSMÖRGÅS
Från Husmoderns Köksalmanack 1978. Inte testat då jag har skaldjursallergi ... :(
6 formbrödsskivor
1 1/2 - 2 dl gräddfil
2 - 3 msk majonnäs
1 1/2 msk chilisås
1 burk krabba, ca 170 g
1 gul lök
1 msk finhackad, konserverad
röd paprika (pimiento)
1 dl hackad dill
salt, peppar
riven ost till gratinering
Bred brödskivorna med smör eller margarin sedan kanterna ev skurits bort.
Blanda gräddfil, majonnäs och chilisås. Hacka löken fint och låt den puttra mjuk och blank, men utan att brynas, i matfettet. Rör ned lök, krabba, paprika och dill i gräddfilssåsen. Bred blandningen i ett tjockt lager på brödskivorna, som sedan kan stå kallt flera timmar och vänta på gratineringen.
Strö över ost och sätt in smörgåsarna i 225 - 250° ca 20 minuter. Servera dem genast.
Den här satsen kan räcka till 8 brödskivor, om man lägger på ett tunnare lager krabbröra. Hungriga gäster äter då gärna både två och tre skivor.
Bella
|
|