Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Gratinerad fläskfilé

GRATINERAD FLÄSKFILÉ

8 portioner

1 - 1,2 kg fläskfilé
2 msk smör eller margarin
salt, peppar
400 g färska champinjoner, gärna små
1 - 2 röda paprikor
4 - 5 dl vispgrädde
1 dl chilisås
2 dl riven ost

Putsa köttet och skär det i cm-tjocka skivor. Bryn i matfett, krydda med salt och peppar och lägg över på ugnssäkert fat.

Ansa svampen, dela champinjonerna om de är stora och bryn dem i stekpannan. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Lägg svamp och paprika över köttet.

Blanda grädde och chilisås, häll det över köttet och strö över ost. Gratinera i 225° ca 10 minuter eller tills rätten är riktigt het och har fått fin färg.

Servera med kokt potatis och grönsallad.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N