|
|
Gratinerad fläskfilé
GRATINERAD FLÄSKFILÉ
8 portioner
1 - 1,2 kg fläskfilé
2 msk smör eller margarin
salt, peppar
400 g färska champinjoner, gärna små
1 - 2 röda paprikor
4 - 5 dl vispgrädde
1 dl chilisås
2 dl riven ost
Putsa köttet och skär det i cm-tjocka skivor. Bryn i matfett, krydda med salt och peppar och lägg över på ugnssäkert fat.
Ansa svampen, dela champinjonerna om de är stora och bryn dem i stekpannan. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Lägg svamp och paprika över köttet.
Blanda grädde och chilisås, häll det över köttet och strö över ost. Gratinera i 225° ca 10 minuter eller tills rätten är riktigt het och har fått fin färg.
Servera med kokt potatis och grönsallad.
Bella
|
|