Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
En mycket lättgjord variant av smulpaj med riven mandel eller mandelmassa i täcket. Mandelsmaken bryter fint mot rabarbern.
Ca 600 g rabarber
1 dryg dl socker
Deg:
100 g smör eller margarin
1 ägg
1 dl vetemjöl
150 g riven mandel + 1 dl socker
eller 150 g riven mandelmassa
½ tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 200°.
Skölj och skär rabarbern i ca 2 cm långa bitar. Lägg den i en ugnssäker form, ca 25 cm i diameter och ca 4 cm kant. Tillsätt drygt 1 dl socker eller mer efter smak, beroende på hur syrlig rabarbern är.
Blanda alla de övriga ingredienserna till en smuldeg och strö den över rabarbern. Grädda smulpajen ca 30 minuter eller tills degen börjar bli gyllenbrun. Servera smulpajen varm eller ljummen med vispad grädde eller vaniljglass efter smak.