|
|
Saffransäppelkaka
SAFFRANSÄPPELKAKA
En solgul och vacker äppelkaka. Personligen tycker jag mycket om bakverk med saffran i, en förtjusning som jag inte delar med övriga familjemedlemmar. Så när vi äter t ex lussekatter är det bara mina som är vackert gula, de andra två nöjer sig med vanliga vetekatter smaksatta med kardemumma. Tråkmånsar!
1 kaka = 10 – 12 skivor
1 pkt saffran, ½ g
2 ½ dl socker
150 g rumsvarmt smör eller margarin
3 ägg
1 dl Kesella Light
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 äpplen
1 – 2 msk florsocker
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en avlång bakform, ca 1 ½ liter.
Stöt saffranet med litet av sockret. Rör saffran, socker och smör smidigt. Rör i äggen, ett i taget, och Kesella. Rör i mjöl blandat med bakpulver och häll smeten i formen.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Stick ned dem i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt kakan kallna. Sikta ev över litet florsocker.
Bella
|
|