|
|
Sandhamnskaka
SANDHAMNSKAKA
Vill man ta med kakan på utflykt, t ex i båten, kan man kanske först baka den hemma i köket och ta med den i sin form. Inkokta plommon och vispad grädde är goda tillbehör. Vi hade ingen sådan kaka när vi hyrde stuga på Blidö i Stockholms skärgård och en tidig morgon tog båten m/s Ternan af Söderöra till Sandhamn, men vi hade en härlig dag ändå och fick se en massa läckra, snobbiga segelbåtar under regattan. Dessutom åt vi en god lunch på Seglarrestaurangen!
1 kaka
300 g smör eller margarin
3 dl socker
3 tsk vaniljsocker
6 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 g sötmandel
Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en 2-liters kakform.
Vispa margarin, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och rör ordentligt mellan varje ägg. Blanda samman vetemjöl och bakpulver och rör ned det i smeten. Klicka ned smeten i formen. Skiva mandeln litet grovt och strö den över. Grädda ca 45 minuter, litet under mitten i ugnen. Pröva med sticka.
Bella
|
|