Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
125 g smör eller margarin
1 ½ dl socker
½ dl mald sötmandel
3 ägg
1 dl vetemjöl
125 g mörk choklad
2 msk starkt kaffe
Glasyr:
125 g mörk choklad
50 g smör eller margarin
Rör smör och socker mjukt och smidigt. Blanda i mandel, 3 äggulor och choklad, som fått smälta med kaffet. Tillsätt mjölet och de hårt vispade äggvitorna och häll smeten i smord, bröad form. Grädda ca 30 minuter i 175°.
Till glasyren smälter du chokladen med smöret och breder den över kakan när den svalnat.
Tårtan går jättebra att baka en dag i förväg och den gör skäl för sitt namn!