Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Linas jordgubbstårta

LINAS JORDGUBBSTÅRTA

Ur Husmoderns Köksalmanack 1989. Ej testad.

10 - 12 bitar

Mördeg:
50 g sötmandel
2 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
1/2 dl socker
1 äggula

Fyllning:
500 g keso
3 1/2 dl florsocker
2 dl crème fraîche
3 äggulor
3/4 dl vetemjöl
rivet skal av 1 citron
4 äggvitor

Garnering:
färska jordgubbar

Skålla, skala och mal mandeln och blanda med övriga ingredienser till en deg som ställs kallt.

Mixa eller passera keson genom en sikt. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen - utom äggvitorna. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned dem i fyllningen.

Tryck ut mördegen i en form med löstagbar kant, nagga och förgrädda pajskalet i 200° ca 10 minuter. Häll fyllningen i pajskalet, sänk värmen till 175° och grädda kakan färdig 50 - 60 minuter.

Låt svalna, garnera med färska bär och servera med en sås av mixade färska eller frysta bär och litet socker.

Bella




baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N