Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Mandelbotten:
300 g mandelmassa
3 stora ägg
smör eller margarin
ströbröd
Garnering:
saft av 1 stor pressad apelsin
2 1/2 dl vispgrädde
2 - 3 clementiner eller 1 burk mandarinklyftor
1 påse mandelspån
Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
Riv mandelmassan ganska grovt. Dela äggen och rör ned gulorna, en i sänder. Slå vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned dem. Bred ut smeten i formen och grädda på nedersta falsen ca 30 minuter i 175°. Prova med sticka.
Ta bort formens kant men låt kakan ligga kvar på botten. Lägg den på serveringsfatet. Nagga kakan med en gaffel och droppa över apelsinsaften. Låt svalna. Rosta mandelspånen lätt i ugnen.
Vispa grädden och lägg på den så att den även täcker sidorna. Lägg frukten i mitten och mandelspånen runtom.