Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Pajdeg:
150 g smör eller margarin
2 msk socker
4 - 4 1/2 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Fyllning:
4 - 5 äpplen
2 dl jordgubbsmarmelad eller fast sylt
ägg till pensling
Blanda pajdegen och lägg den kallt någon timme. Kavla ut den och tryck ned den i en form.
Fyll pajen med mycket tunna klyftor av skalade och urkärnade äpplen. Bred över marmeladen och rulla degremsor som läggs i ett gallermönster över frukten. Pensla degen med uppvispat ägg och grädda pajen på näst nedersta falsen i 200 - 225° 25 - 30 minuter.