|
|
Hotel Browns russinbullar
HOTEL BROWNS RUSSINBULLAR
5 dl vetemjöl
3/4 dl socker
1/2 tsk salt
1 msk bakpulver
50 g smör eller margarin
75 g russin
1 tsk vaniljsocker, vatten
2 dl mjölk
Russinen läggs i blöt i litet vatten smaksatt med vaniljsocker. Lagen ska täcka russinen, som får dra ca 4 timmar.
Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver. Hacka ned matfettet till en grynig massa och rör ned russinen. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop degen. Forma den till 12 - 14 bullar, som gräddas i pappersformar eller direkt på smord plåt i 225° 15 - 20 minuter.
På Hotel Brown i London delar man bullarna i skivor, som rostas lätt och förses med en smörklick innan de serveras. Att de ska avnjutas bums säger sig självt. Och svart vinbärssylt är hos Browns det givna pålägget till dessa bullar.
Bella
|
|