Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Här är en variant på makaroner taget ur "Konsums råd & recept" 1966 (hittat i min mors digra receptsamling).
Barnen (10 och 12) älskar det och kan dessutom laga till rätten på egen hand.
Det svåraste för dem är att hacka purjolöken.
Ingers makaronsallad för 4 personer:
4 dl snabbmakaroner
högst 1/3 purjolök (gärna det mörkgröna)
drygt 1 dl hackad smörgåsgurka (gärna mer)
1-3 dl gräddfil (I ursprungsreceptet står det 1 dl men det blir lite torrt enligt min mening.)
3-6 msk tomatpuré eller ketchup eller chilisås (Tillsätt efter smak.)
1/2 tsk salt
Koka makaronerna och skölj dem sedan i kallt vatten.
Hacka purjolöken och smörgåsgurkan, rör samman gräddfil, tomatpure (eller ketchup eller chilisås) och salt.
Blanda såsen med makaroner, gurka och purjolök.
Ät makaronsalladen ljummen eller kall.
Servera med stekt falukorv.
(Det går förstås lika bra med någon annan korv.)
Makaronsallad med falukorv | Recept | Pasta, Potatis, Ris, Mjöl | Pasta
Å vad gott det här lät ... älskar pastasallader av alla de slag. Igår kröp temperaturen upp till 30 grader här i Göteborg och då hade det varit perfekt läge för en pastasallad. Hade dock inte huvudet med!