Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Bostongurka

Bostongurka ca 2 kg

500 gr gul lök
500 gr slanggurka
500 gr paprika i olika färger
500 gr syrliga äpplen
vatten

Ättikslag:
3 dl vatten
3 dl ättikssprit
3 dl socker
1 msk salt
1 msk gula senapsfrön

Ansa, skölj och tärna lök, grönsakerna och äpple men blanda bara lök och paprikan.
Lägg lök och paprika i en bunke.
Koka upp vattnet och häll det över.
Låt det stå 10 min och sila sen bort vattnet.
Blanda ingredienserna till lagen och koka upp den.
Lägg i grönsaker, lök och äpple.
Låt alltsammans koka i 10 min. utan lock tills allt är mjukt och lite simmigt-
Häll det hett på varma burkar. Tillslut väl.

Hållbart ca 1 år i kylen.

Tips: vill man hetta till den lite så tillsätt lite chili.
Efter smak kan man också minska socker eller öka ättiksmängden.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N