Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
500 g rensad och filéad strömming (knappt; 1 kg orensad)
1 knippe dill
1 tsk salt
lag:
4 msk ättika
4 dl vatten
1 msk socker
1 tsk salt
1 lagerblad
ca 10 vitpepparkorn
ca 10 kryddpepparkorn
Blanda först alla ingredienserna till lagen och låt den koka upp.
Skölj strömmingen. Salta och klipp litet dill på köttsidan av varje
strömming. Rulla ihop dem och lägg dem tätt i en låg kastrull. Häll den
heta lagen över och låt sjuda knappt 10 min. Strömmingen serveras kall med nyklippt dill på.