Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
ingredienser:
4 färska strömmingar
1 rödlök
en knippa gräslök
1 citron
1 dl gräddfil
lag
2 msk ättiksprit (12 %)
3 dl vatten
5 vitpepparkorn
5 kryddpepparkorn
2 lagerblad
1 tsk salt
2 tsk strösocker
1. Tag ur strömmingarna, det vill säga avlägsna den mörka bukhinnan. Klipp
bort fenorna om ni så önskar och skölj fisken väl.
2. Låt strömmingarna rinna av i ett durkslag.
3. Koka upp lagen och lägg i fiskarna i den. Låt det hela sjuda försiktigt
i cirka 4 minuter.
4. Tag upp strömmingarna med en hålslev och lägg dem att svalna på ett
serveringsfat. Var försiktig, fiskarna är sköra och går lätt sönder.
5. Finhacka löken och gräslöken och strö över. Pressa över citronen.
6. Servera som förrätt med gräddfil i en skål bredvid.
Yield: portioner: 4
Preparation Time (hh:mm): Tid: