Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
600 gram strömmingsfilé
1,5 tesked salt
svartpeppar
2 matsked pepparrot; riven
2 matsked smör; rumsvarmt, helst osaltat
1 deciliter vispgrädde
1 deciliter chilisås
2 matsked ströbröd
smör; till formen
-----------------------------------
--- TILLBEHÖR ---
bröd; och
smör
Rensa, bena ur och skölj strömmingen, klipp bort ryggfenorna. Låt filéerna
rinna av. Sätt ugnen på 225°. Smörj en ugnsfast form.
Lägg upp filéerna med köttsidan uppåt. Strö på salt och mal över lite
svartpeppar.
Blanda smör och pepparrot. Fördela pepparrotssmöret på filéerna och rulla
ihop dem.
Lägg dem tätt i den smorda formen.
Blanda grädde och chilisås och häll blandningen över strömmingen. Sikta
över brödsmulor och låt grädda i ugnen ca 20 minuter.
Yield: 4 portioner
Preparation Time (hh:mm): 1:0