|
|
FYLLD LAXBÖRS MED VITVINSSÅS
FYLLD LAXBÖRS MED VITVINSSÅS
1 kg laxfilé
2 tsk salt
2 krm vitpeppar, nymald
fyllning:
100 g champinjoner
1 msk smör
100 g philadelphiaost
1 1/2 tsk fransk dragon, hackad
2 msk gräsl ök, fint skuren
2 krm seafood & fish, kryddkvarn
santa maria
s ås:
2 1/2 dl grädde
1 1/2 dl vitt vin
1 tsk strösocker
25 g smör
salt, peppar
G ör så h ä r:[/b]
Ugn: 225 º
1. Skär laxfilé n i 4 bitar med en ficka för fyllningen i varje bit. Salta
och peppra. Lägg fisken i en smord ugnss äker form.
2. Ansa, hacka och fr äs champinjonerna i smö r. L åt dem svalna. Blanda
osten med dragon och gr äslö k. Tills ätt de frästa champinjonerna och
seafood & fish - kryddan.
3. L ägg en sked av fyllningen i fickan på laxen. Sätt in formen i nedre
delen av ugnen, ca 15 minuter.
4. Blanda grädde, vin och strösocker i en kastrull. Koka ihop tills 3/4
återstår. Tillsätt sm öret och rö r om tills det har sm ält. Smaka av såsen
med salt och peppar. Servera laxen med s ås, kokt potatis, broccoli och
blomkål.
Yield: 4 port:
|
|