|
|
Fisk från Orienten
Fisk från Orienten 4 port
Ingredienser:
600 g torsk, kolja eller sejfilé
½ tsk citronpeppar
1 tsk salt
½ lime, saft och skal av
2 krm koriander, malen
1 krm spiskummin, malen
2 krm sambal oelek
½ tsk farinsocker
salt och peppar
ev. Maizena
Sås:
1 gul lök
1 tsk färsk ingefära, riven
½ vitlöksklyfta, pressad
½ tsk currypulver
2 tsk smör eller margarin
1½ dl fiskbuljong
1 burk krossade tomater
1½ dl matyoghurt
Gör så här:
1. Skär fisken i portionsbitar och lägg dem i en smord ugnsform. Strö över citronpeppar och salt.
2. Tillaga fisken i ugn på 200° tills innertemperaturen är 60°, i ca 10 minuter.
3. Fräs lök, ingefära, vitlök och curry i fett utan att det tar färg. Tillsätt buljong, krossade tomater, limesaft och skal, koriander och spiskummin. Koka såsen på svag värme tills den blivit lite tjock i konsistensen, ca 15 minuter. Smaka av med sambal oelek, farinsocker, salt och peppar. Red ev. av med lite Maizena utrört i lite vatten. Strö över persilja vid serveringen.
4. Servera med sås, jasminris och matyoghurt och en sallad.
|
|