|
|
Hel Grillad Lax med Het Sås
Hel Grillad Lax med Het Sås 4 port.
Ingredienser:
1 hel bit lax, ca 800 g, med skinn
saft från 1 lime
1 dl glace med röksmak
1 röd chilifrukt, strimlad
2 msk färsk ingefära, mycket tunt strimlad
3 vitlöksklyftor, strimlad
1 msk rapsolja
1-2 msk honung
salt och peppar
Sås:
1 dl creme fraiche
1 dl matlagningsyoghurt
1 äggula
2-3 tsk sambal oelek
1 dl parmesanost, riven
2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk basilika, finhackad
salt och peppar
Gör så här:
1. Pressa limesaften över laxen och pensla den med glacen.
2. Blanda ihop ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar.
3. Hetta upp oljan i en liten kastrull och fräs chili, ingefära och vitlök i den. Tillsätt honungen och krydda med lite salt och peppar. Ta kastrullen från värmen.
4. Grilla laxen med köttsidan neråt först. Grilla på medelvärme i 2-3 minuter och passa så att laxen inte blir bränd. Vänd på laxen och låt grilla i ytterligare 3-4 minuter. Fördela chilisåsen över laxen och servera med såsen och en sallad.
|
|