Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Masala Fisk

Masala Fisk 4 port.


Ingredienser:

675 g vit fiskfilé (tex torsk)
4 msk vinäger
1 tsk chilipulver
50 g färsk ingefära, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 msk citronjuice
100 g kikärtsmjöl
olja till fritering
citronklyftor till garnering
färsk persilja, hackad


Gör så här:

1. Skär fisken i 2½ cm x 7½ cm bitar och lägg i en skål med vinägern. Blanda väl och låt dra i 30 minuter.

2. Häll av vinägern i mixern. Tillsätt chilipulver, ingefära, vitlök och citronjuice. Blanda tills slät.

3. Häll blandningen över fisken och marinera i 4 timmar.

4. Värm oljan till 180˚. Ta ur fisken ur marinaden och blanda i kikärtsmjölet i marinaden. Blanda väl, häll i lite vatten om det behövs.

5. Doppa fisken i mjölblandningen och fritera tills gyllenbrun.

6. Servera med en citronklyfta och lite hackad persilja.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N