|
|
Masala Fisk
Masala Fisk 4 port.
Ingredienser:
675 g vit fiskfilé (tex torsk)
4 msk vinäger
1 tsk chilipulver
50 g färsk ingefära, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 msk citronjuice
100 g kikärtsmjöl
olja till fritering
citronklyftor till garnering
färsk persilja, hackad
Gör så här:
1. Skär fisken i 2½ cm x 7½ cm bitar och lägg i en skål med vinägern. Blanda väl och låt dra i 30 minuter.
2. Häll av vinägern i mixern. Tillsätt chilipulver, ingefära, vitlök och citronjuice. Blanda tills slät.
3. Häll blandningen över fisken och marinera i 4 timmar.
4. Värm oljan till 180˚. Ta ur fisken ur marinaden och blanda i kikärtsmjölet i marinaden. Blanda väl, häll i lite vatten om det behövs.
5. Doppa fisken i mjölblandningen och fritera tills gyllenbrun.
6. Servera med en citronklyfta och lite hackad persilja.
|
|