Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
700 g laxfilé med skinn
½ citron
salt och peppar
4 salladslökar
1 röd chilifrukt
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
2 msk färskriven ingefära
2½ dl vispgrädde
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 220º.
2. Skär laxen i 4 bitar och lägg dem i en smord ugnssäker form. Pressa citron över bitarna och krydda dem med salt och peppar.
3. Strimla salladslökarna. Dela chilin på längden och skrapa bort kärnorna. Hacka den fint och krossa vitlöksklyftorna.
4. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs salladslöken, chilin, vitlöken och ingefäran i ett par minuter tills den mjuknar upp men utan att få färg. Fördela röran på laxbitarna och häll grädde runt om.
5. Sätt in formen i ugnen i 10-12 minuter, beroende på hur tjock laxbiten är.
6. Servera laxen ur formen med pressad potatis eller ris.