|
|
Järpar med Vitlök och Örter
Järpar med Vitlök och Örter 20 st.
Ingredienser:
2 skivor vitt formbröd
¾ dl mjölk
1 ägg
400 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
2 vitlöksklyftor, pressade
½ dl persilja, hackad
1 msk smör eller margarin
Sås:
2 dl crème fraiche
2 dl vatten
2 msk vetemjöl
1 tsk oregano
1 msk osötad fransk senap
1 msk kalvfond
2 tsk soja
2 krm salt
Gör så här:
1. Skär bort kanterna på brödet och smula det i en bunke. Häll över mjölken och låt det svälla i ca 10 minuter.
2. Tillsätt ägg, färs, salt, peppar, vitlök och persilja. Blanda till en smidig smet. Forma till 20 järpar. Stek dem runt om i matfettet i en stekpanna på medelvärme. Lägg dem på ett ugnsfat och håll dem varma i ugnen medan du gör såsen.
3. Örtsås: vispa samman crème fraiche, vatten, vetemjöl, oregano, senap, fond och soja i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Låt sjuda i ca 5 minuter. Smaka av.
4. Trä upp järparna på spett och servera med sås, pasta och tomater.
|
|