|
|
Calypsokryddad Kotlett med Örtcreme
[u:66b88a2f24]Calypsokryddad Kotlett med Örtcreme[/u:66b88a2f24] 4 port.
Ingredienser:
½ kg benfri kotlett, skivad
salt och peppar
1 msk flytande margarin
1 msk rapsolja
1 röd lök, grovt tärnad
600 g potatis, grovt tärnad
1 röd paprika, grovt tärnad
100 g zucchini, tärnad
2 dl kikärter, kokta
½ burk majskorn
2 tomater, tärnade
½ msk calypsokrydda (se recept nedan)
Örtcreme:
1 dl lätt crème fraiche
1 dl persilja, dill, gräslök, hackad
1 vitlöksklyfta
Gör så här:
1. Fräs lök och potatis i margarin eller olja. Tillsätt paprika och zucchini och fortsätt fräsa tills potatisen är mjuk. Blanda ner kikärter, majs, tomater och låt bli varmt. Krydda med calypsokrydda och ev. salt och peppar. Krydda köttet och stek i margarin.
2. Blanda ner ingredienserna till örtcremen och smaka av.
3. Servera köttet tillsammans med grönsakerna och en klick örtcreme.
[u:66b88a2f24]Calypsokrydda[/u:66b88a2f24]
Ingredienser:
2 chilifrukter, urkärnade
½ msk nejlikor, hela
½ msk kryddpepparkorn, hela
½ msk korianderfrö, hela
½ msk spiskummin, hel
½ kanelstång
10 svartpepparkorn
1 msk socker
Gör så här:
1. Mixa eller mal alla kryddorna till ett pulver i en kvarn.[u:66b88a2f24][/u:66b88a2f24]
|
|