|
|
Fläskfilé på Ungerskt Vis
Fläskfilé på Ungerskt Vis 4 port.
Ingredienser:
600 g fläskfilé
½ dl vetemjöl
2 msk margarin till stekning
2 msk margarin till såsen
3 msk hackad gul lök
300 g rökt skinka, hackad
1 msk tomatpuré
1½ msk paprikapulver
1½ msk mjöl
4 dl tärningsbuljong
1½ tsk körvel
3 msk persilja, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
1½ dl gräddfil
1 krm salt och nymalen peppar
Gör så här:
1. Börja med såsen: Fräs löken i margarinet tills den är mjuk. Krydda en aning med kvarnpeppar.
2. Tillsätt skinka, tomatpuré, paprikapulver och mjöl. Rör om väl.
3. Späd med buljong i omgångar under ständig vispning. Smaksätt med körvel, vitlök och salt. Låt koka sakta i 8-10 minuter.
4. Avsluta såsen med att tillsätta persiljan och gräddfilen.
5. Putsa filén och skär i mindre bitar. Platta till något. Salta och peppra väl, vänd i mjölet och stek på medelvärme.
6. Lägg upp köttet på serveringsfat och häll såsen över.
7. Servera med ris och grönsallad.
|
|