Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Fläskfilé på Ungerskt Vis

Fläskfilé på Ungerskt Vis 4 port.


Ingredienser:

600 g fläskfilé
½ dl vetemjöl
2 msk margarin till stekning
2 msk margarin till såsen
3 msk hackad gul lök
300 g rökt skinka, hackad
1 msk tomatpuré
1½ msk paprikapulver
1½ msk mjöl
4 dl tärningsbuljong
1½ tsk körvel
3 msk persilja, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
1½ dl gräddfil
1 krm salt och nymalen peppar


Gör så här:

1. Börja med såsen: Fräs löken i margarinet tills den är mjuk. Krydda en aning med kvarnpeppar.

2. Tillsätt skinka, tomatpuré, paprikapulver och mjöl. Rör om väl.

3. Späd med buljong i omgångar under ständig vispning. Smaksätt med körvel, vitlök och salt. Låt koka sakta i 8-10 minuter.

4. Avsluta såsen med att tillsätta persiljan och gräddfilen.

5. Putsa filén och skär i mindre bitar. Platta till något. Salta och peppra väl, vänd i mjölet och stek på medelvärme.

6. Lägg upp köttet på serveringsfat och häll såsen över.

7. Servera med ris och grönsallad.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N