|
|
Het Fläskfilé
Het Fläskfilé 4 port
Ingredienser:
800 g fläskfilé, skuren i 3 cm skivor
matfett till stekning
salt och peppar
Sås:
2½ dl matlagningsgrädde
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
½ dl chilisås
1 msk sweet chilisås
1 citron, rivet skal
1 msk ingefära, färskriven
½ tsk röd chilifrukt, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk soja
150 g små lökar
1½ msk vetemjöl
2 msk vatten
Gör så här:
1. Koka upp grädde, vatten, buljongtärning, chilisåser, citronskal, ingefära, chili, vitlök och soja i en panna.
2. Bryn och krydda köttet. Flytta över bitarna till såsen. Lägg i lök och koka under lock i ca 20 minuter. Blanda vatten och mjöl, red av såsen och koka ett par minuter. Strö över strimlad chilifrukt och citronskal.
3. Servera med ris.
|
|