Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
1 kg tjocka revbensspjäll
Marinad:
1 msk sesamolja
1 tsk färsk ingefära, riven
3 vitlöksklyftor, pressade
1 msk soja
1 msk matlagningsvin
½ tsk salt
½ tsk kryddnejlika, mald
½ tsk kanel
1 msk Sambal Oelek
1 msk honung
Gör så här:
1. Blanda marinaden.
2. Stoppa spjällbitarna i en plastpåse och häll på marinaden. Se till att den täcker allt kött. Låt marinera i kylskåp i minst 3 timmar, men helst ett dygn.
3. Sätt ugnen på 175˚.
4. Lägg kött och marinad i en ugnsform och ställ i ugnen.
5. Stek i 1-1½ timme, vänd och pensla bitarna ofta.