|
|
Karré Grillad a’lá Magnus
Karré Grillad a’lá Magnus 4 port.
Ingredienser:
700 g karré
Marinad:
3 vitlöksklyftor, fint hackade
2 salladslökar, fint hackade
100 g purjolök, fint hackad
1 dl olivolja
1 tsk salt
2 tsk Caj P:s Grillkrydda
1 tsk Piffi Allkrydda
Sås:
2 dl crème fraiche
2 dl köttbuljong
2 vitlöksklyftor, pressade
vetemjöl
salt och peppar
soja efter behag
Gör så här:
1. Blanda löken med oljan, salt och kryddor till en marinad.
2. Marinera köttet dagen innan. Använd all marinaden och låt stå kallt till grillningen.
3. Innan grillning, ta köttet ur marinaden, torka av löken och låt rinna av.
4. Grilla över fin glöd.
5. Såsen: Blanda crème fraiche och köttbuljong och låt koka upp.
6. Blanda i vitlöken och red med mjöl till rätt konsistens. Salta och peppra och tillsätt soja för att få fin färg.
7. Servera köttet med pommes frites och såsen.
|
|