|
|
Latinospjäll
Latinospjäll 4 port.
Ingredienser:
1 kg tjocka revbensspjäll
100 g lök, riven (1 medelstor)
6 vitlöksklyftor, pressade
6 lagerblad, smulade
2 tsk rosmarin, smulade
1½ dl rött vin
3 msk olivolja
½ citron, saft av
800 g potatis
salt och peppar
Gör så här:
1. Sätt igång ugnen på 125˚.
2. Lägg lök, vitlök, lagerblad, rödvin, rosmarin, olivolja och citronsaft i en skål. Rör om. Smaka av med salt och peppar.
3. Låt revbenen marinera i röran över natten eller lägg i en långpanna, gnugga in marinaden och börja steka direkt. Låt steka i ca 2 timmar.
4. Skala potatisen, dela och salta och låt steka med köttet den sista timmen.
5. Servera köttet med potatisen och en grönsallad.
|
|