Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
1,2 kg tunna spjäll
4 vitlöksklyftor, pressade
½ tsk spiskummin
2 dl het tex-mex salsa
2 msk honung
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175˚.
2. Blanda vitlök, spiskummin, salsa och honung i en skål. Smaka av med salt och peppar.
3. Skåra spjällen någon millimeter djupt längs de köttiga partierna mellan revbenen.
4. Lägg ett stort ark folie i en långpanna. Lägg på spjällen och pensla båda sidor rikligt med marinaden. Stäng foliepaketet så att det blir tätt. Stek 75 minuter i ugnen.
5. Dra upp värmen till 225˚. Ta bort folien. Stek i ytterligare 15 minuter för att få fin färg.
6. Häll köttsaften i en kastrull och värm för att servera som sky till revbenen.