|
|
Cheeky Chicken Tikka Masala
Cheeky Chicken Tikka Masala 4 port.
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
2½ cm bit ingefära, fint hackad
2 vitlöksklyftor, fint hackade
1 tsk chilipulver
salt och färsk malen svartpeppar
2 msk färsk koriander, hackad
juice av en lime
2 msk vegetarisk olja
1 lök, fint hackad
1 röd chilifrukt, utan frö, hackad
1 tsk gurkmeja, malen
3 dl matlagningsgrädde
juice av en halv citron
Gör så här:
1. Lägg kycklingen i en stor skål och blanda med ingefära, vitlök, chili, salt, peppar, koriander, lime och en tsk av oljan. Låt stå i minst 2 timmar.
2. Värm upp ugnen på grillvärme. Trä kycklingen på grillspett och tillaga under grillen i 12 minuter, vänd regelbundet så att de blir brynta runt om.
3. Värm under tiden upp resten av oljan i en stor kastrull och stek lök och chili i 5-8 minuter tills gyllenbrunt. Tillsätt gurkmeja och stek i 30 sekunder. Rör i grädden och koka försiktigt i ett par minuter.
4. Ta bort köttet från grillspetten och rör ner i gräddsåsen. Sjud i 5 minuter eller tills kycklingen är färdig. Smaka av med lite citronjuice och servera med ris och naanbröd. Garnera med koriander.
|
|