Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
4 kycklingfiléer
salt och örtpeppar
smör
3 dl torr cider
1 msk äppelcidervinäger
arrowrot
soja
4 äpplen
Gör så här:
1. Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem lätt i lite smör utan att de får för mycket färg. Späd med cider och vinäger och låt filéerna sjuda sakta i ca 20 minuter.
2. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i klyftor och låt sjuda med de sista minuterna.
3. Ta upp kycklingen och äppelklyftorna och håll dem varma under folie. Red av såsen med arrowrot och tillsätt soja för färgens skull.
4. Skär filéerna i skivor och lägg dem på en tallrik tillsammans med äppelklyftorna. Servera med ris och såsen.